وبسایت مجتبی شیخ علی

مجتبی شیخ علی | آموزش مذاکره و مدیریت

دانستن بهتر است...

مهارت های مذاکره | ۵ توصیه برای بهبود مذاکره ها

مهارت های مذاکره | ۵ توصیه برای بهبود مذاکره ها

ما در مذاکره به دنبال دستیابی به بهترین نتایج هستیم، این ۵ توصیه به شما کمک می کند تا بهتر مذاکره کنید و نتایج بهتری را در مذاکره هایتان بدست آورید.

در این مطلب به نکاتی اشاره میکنم که می تواند به بهبود مهارت های مذاکره شما منجر شود و رعایت آنها و مدنظر قرار دادن آنها می تواند تاثیر محسوسی بر مهارت های مذاکره شما بگذارد.

این مطلب برداشت شد از مقاله ای  با عنوان ۵ Tips for Improving Your Negotiation Skills  است

۱- قدرت آمادگی کامل را به بشناسید

بسیار شنیده ایم و همه می دانند که آمادگی پیش از مذاکره ضروری و مورد نیاز است اما در اغلب موارد مذاکره کننده ها این موضوع مهم را پشت گوش می اندازند. همین موضوع سبب می شود که خیلی از مذاکره کننده در جلسه مذاکره، نتوانند امتیازهای مطلوب را کسب کنند و به نتیجه مطلوب دست پیدا کنند.

شاید بتوان به جرات گفت یکی از ارزشمندترین مهارت ها در مذاکره، مهارت آماده شدن برای گفتگو در مذاکره است.

این موضوع می تواند شامل این باشد که ساعتی را برای مطالعه و تحقیق در خصوص عوامل مختلف جلسه مذاکره صرف کنید، چک لیست تهیه کنید و آن را بررسی کنید و یا با یک مربی مذاکره مشورت کنید و حتی در مذاکره های مهم، یک بار جلسه مذاکره را با کمک دوستانتان یا اعضا خانواده،بازآفرینی کنید.

لازم است پیش از مذاکره گزینه های جایگزین (آلترناتیو) را بررسی کنید و بهترین گزینه مطلوب (بتنا) را شناسایی نمایید.

۲- رویکردی پیشگیرانه به آموزش های مذاکره داشته باشید

یکی از موضوعات مهم در حوزه مذاکره این است که مذاکره یک علوم رفتاری است و نمی توان برای آن فرمول مشخصی تعریف کرد، این به این معناست که ممکن است یک روش و یک تکنیک در یک مذاکره جواب بدهد اما در مذاکره دیگر یا حتی اجرای آن توسط فرد دیگری، نتیجه عکس دهد.

لذا باید به این موضوع توجه کنید که اگر می خواهید مهارت های مذاکره خودتان را از طریق آموزش بهبود بدهید، به این موضوع هم باید توجه کنید.

در آموزش ها به چگونگی اجرای تکنیک ها و همچنین دریافت مثال های عینی توجه کنید و بدنبال نمونه های اجرای این تکنیک ها در دنیای واقعی باشید.

همچنین توصیه می شود زمانی که به یادگیری می پردازید، تا حد ممکن تکنیک ها و مهارت ها را تکرار کنید تا بتوانید از آنها در زمان مناسب استفاده کنید. براساس تحقیقات افرادی که اصول و مهارتها را چندین و چند بار شنیده اند و برایشان تکرار شده است، بهتر توانسته اند آنها را به یاد بیاورند و از آنها استفاده کنند.

یادگیری

۳- آمادگی اشتباه را داشته باشید.

شما هم شنیده اید که می گویند، انسان جایز الخطا است. این موضوع در مذاکره هم صدق می کند. این موضوع که اگر مذاکره یاد گرفتیم و در آن تبحر پیدا کردیم، هیچ گاه شکست نخواهیم خورد، دیدگاه درستی نیست.

قسمتی از مذاکره ها، به هر دلیل به شکست منجر می شود و مذاکره کننده باید این موضوع را درک کند. نکته مهم اینجاست که مذاکره کنند این مهارت مذاکره را در خود ایجاد کند که اولاً بتواند با شکست هایش کنار بیاید و دوماً از شکست هایش درس بگیرد تا از تکرار مجدد آنها جلوگیری کند.

خیلی اوقات این اشتباه ها که منجر به یادگیری می شود، در کلاس های مذاکره و با سناریوهایی که ایجاد می شود و دانشجوها با یکدیگر مذاکره می کنند، شناسایی شده و تصحیح می شوند.

۴-تمرین، تمرین، تمرین.

ما زمانی می توانیم بخوبی از یک تکنیک و ابزار مذاکره استفاده کنیم که آن را به مراتب تمرین کرده باشیم. برای اینکار سعی کنید مهارت هایی که می آموزید را در خانه یا محل کار امتحان کنید، از این مهارت های در گفتگوهای روزمره خود استفاده کنید و از آنها فیدبک بگیرید. به گفته بازرمن، یکی از اساتید مذاکره، اگر شما در از مهارت های و استراتژی هایی که یاد می گیرید، بصورت خودآگاه در موارد مختلف استفاده کنید، این مهارت ها به لایه ناخودآگاه شما می رود و جزئی از رفتار شما می شود.

۵-یک مربی مذاکره داشته باشید.

دیگر توصیه ای که می تواند به شما کمک کند تا مهارت های مذاکره خودتان را توسعه دهید، داشتن یک مربی مذاکره است. مربی مذاکره به شما کمک می کند برای مذاکره هایتان آماده شوید و همچنین می تواند به شما در تحلیل مذاکره هایتان کمک کند. مربی مذاکره می تواند در کنار شما باشد و در خصوص آنچه می تواند مذاکره شما را بهبود دهد، به شما راهنمایی و توصیه کند.

بنظر شما چه روش های دیگری برای بهبود مهارت های مذاکره وجود دارد؟

.دوره رایگان مذاکره شیخ علی

امتیاز ۳.۵ از ۲ رای

پیشنهاد میکنم این مطالب رو هم بخونید!

یک پاسخ به «۳ نکته ضروری برای تهدید در مذاکره که باید بدانید.»

مجتبی گفت:

مطلب جالب و قابل تاملی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 − یک =

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجتبی شیخ علی است | 1394 طراحی و اجرا : آژانس تبلیغاتی هور

رفتن به بالای صفحه