وبسایت مجتبی شیخ علی

مجتبی شیخ علی | آموزش مذاکره و مدیریت

دانستن بهتر است...

۱۱ نکته کوتاه برای بهبود مهارت های مذاکره

۱۱ نکته کوتاه برای بهبود مهارت های مذاکره

هر مذاکره کننده ای دوست دارد که به نتیجه مطلوب دست یابد و برای اینکار تلاش می کند. برای دستیابی به یک نتیجه خوب باید مهارت های مذاکره خوب را دانست. در این مطلب به برخی از این مهارت ها می پردازیم. ۱-  استدلال های خودتان را مختصر، با وضوح و همراه با اعتماد بنفس […]

هر مذاکره کننده ای دوست دارد که به نتیجه مطلوب دست یابد و برای اینکار تلاش می کند. برای دستیابی به یک نتیجه خوب باید مهارت های مذاکره خوب را دانست. در این مطلب به برخی از این مهارت ها می پردازیم.

۱-  استدلال های خودتان را مختصر، با وضوح و همراه با اعتماد بنفس بیان کنید.  در مذاکره ها تلاش می کنیم که دیگران را متقاعد کنیم و در این مسیر لازم است استدلال هایی را ارائه کنیم. بیان شفاف و واضح استدلال ها به همراه اعتماد بنفس و باور داشتن به آن استدلال می تواند تاثیر مهمی در نتیجه مذاکره داشته باشد.

۲-  آرامش داشته باشید.زمانی که بحث ها بالا می گیرد و تنش ها زیاد می شود سعی کنید هیجان ها و رفتارهای خودتان را کنترل کنید. ممکن است مخاطب شما تلاش کند تا شما را با تهدید و فشار، ملتهب کند، در این مواقع سعی کنید این فشارها را تحمل کنید و آرام باشید.

از کوره در رفتن می تواند آسیب جدی به نتیجه مذاکره شما بزند.

۳-  نسبت به علایم کلامی و غیرکلامی تیم مخاطب هوشیار باشید.این علائم کلامی می تواند شامل زبان بدن، سیگنال هایی که بین اعضا رد وبدل می شود، جو محیط مذاکره و … باشد که اغلب در زمان مطرح شدن موضوعاتی خاص در مذاکره رخ می دهد.

 مهارت مذاکره

۴-  به نیازها و نگرانی ها حساس باشید.  این نیازها و نگرانی ها هم شامل نیازهای خودتان می شود و هم شامل نیازهای و نگرانی های مخاطب مذاکره شما. اگر به این نیاز ها و نگرانی های بی اهمبت باشید نمی توانید روند مذاکره را به سمتی ببرید که منافع هر دوطرف ایجاد شود. یکی از موضوعات مهم برهم خرودن مذاکره ها همین موضوع است که طرفین مذاکره صرفاً به دنبال دغدغه های شخصی خودشان هستند.

۵-  رویکرد دیپلماتیک داشته باشید.  باید تلاش کنید تا در مذاکره های حساس، روند معامله را با درایت پیش ببرید و این موضوع می تواند با اعطای امتیاز در لحظه مناسب باشد. فراموش نکنید شما بدنبال یک نتیجه موفقیت امیز در مذاکره هستید و اهدافتان در مذاکره مهم است، لذا خیلی از اوقت می توانید با انعطاف پذیر بودن، مسیر مذاکره را بسمت یک نتیجه برد-برد سوق دهید.

۶-  بدنبال راهکارهایی برای حذف تنش ها باشید.  زمانی که در مذاکره تنش بوجود می آید و این تنش ها افزایش پیدا می کنند، روند مذاکره به سمت عدم موفقیت می رود و این تنش ها می تواند عواقب منفی برای طرفین داشته باشد. سعی کنید مسیری بیابید که بتوانید از تنش های مذاکره بکاهید.

۷-  به قدرت در دسترس و موجود فکر کنید. مذاکره کننده حرفه ای می داند که قدرت در مذاکره می تواند تاثیر مطلوبی در نتیجه مذاکره و دستاوردها بگذارد. سعی کنید از قدرت موجود بهترین استفاده را بکنید و مذاکره را به سمت یک مذاکره برنده برنده سوق بدهید. (برای آشنایی بیشتر با قدرت در مذاکره، اینجـــا کلیک نمایید)

مهارت مذاکره

۸-  به مذاکره برنده- بازنده فکر نکنید.برخی از مذاکره کننده ها سعی می کنند با رفتار تهاجمی تا جایی که ممکن است امتیاز بدست بیاورند و تا حد ممکن امتیاز ندهند. این موضوع در مذاکره می تواند به ضرر شما تمام شود، لذا سعی کنید از این مدل مذاکره دوری کنید.

۹-  از تکنیک های مذاکره تهاجمی، مانند بلوف، تهدید، در صورت نیاز خیلی ظریف و با دقت استفاده کنید. این تکنیک ها برخی اوقات می تواند به شما کمک کند اما اگر از روی دقت نباشد، می تواند باعث شود مخاطب شما هم همین رفتارها را بروز بدهد و از مسیر صحیح مذاکره خارج شوید. مراقب باشید مبادا مخاطب را تحقیر کنید و به ارزش های او احترام نگذارید.

۱۰-  حس و طبع شوخ طبعی داشته باشید. مذاکره کننده باید بتواند در زمان مناسب از شوخی و طنز استفاده کند، با این کار علاوه بر ایجاد حس دوستی و بردن مذاکره به سمت مذاکره ضمنی، می تواند در ایجاد اعتماد بنفس در مذاکره کننده هم دخیل باشد. (برای آشنایی با دو سبک مذاکره ضمنی و صریح اینجا کلیک نمایید)

۱۱-  توانایی حل مسئله خودتان را افزایش دهید.مذاکره کننده موفق باید با اصول حل مسئله آشنا باشد و بتواند مسائل را بخوبی بررسی کند، علل را شناسایی کند و بهترین راه حل را بیابد. این موضوع کمک می کند با شناسایی علل، بهتر بتوانید موانع دستیابی به اهداف را پیدا کنید و به نتیجه مطلوب تری دست پیدا کنید. (پیشنهاد می کنم سری به توضیحات دوره مجازی حل مسئله در ایران آکادمی بزنید–اینجا کلیک نمایید)

این مطلب برداشتی از مقاله How to Develop the Skills Essential for Good Negotiation بود.

.دوره رایگان مذاکره شیخ علی

امتیاز ۵ از ۱ رای

پیشنهاد میکنم این مطالب رو هم بخونید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × سه =

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجتبی شیخ علی است | 1394 طراحی و اجرا : آژانس تبلیغاتی هور

رفتن به بالای صفحه