وبسایت مجتبی شیخ علی

مجتبی شیخ علی | آموزش مذاکره و مدیریت

دانستن بهتر است...

۹ راهکار برای مدیریت مشتریان سخت گیر

۹ راهکار برای مدیریت مشتریان سخت گیر

تقریباً همه کسب و کارها و همه فروشنده ها، کم وبیش با مشتریان سخت گیر روبرو بوده اند. برخی از این مشتریان، همان مشتری های شاکی هستند که به هر دلیلی خواسته آنها برآورده نشده است. در این مطلب ۹ راهکار برخورد با مشتریان سخت گیر و ایرادگیر را با هم مرور می کنیم.

همه ما دوست داریم با مشتری هایی ارتباط بگیریم که مودب و خوشرو هستند و براحتی می توانیم با آنها ارتباط برقرار کنیم، اما هر فردی که کار فروشندگی یا خدمات دهی به مشتریان باشد تایید می کند که مشتری ها همیشه عالی نیستند و گاهاً با مشتری هایی برخورد می کنیم که سخت یا عصبانی هستند یا اصطلاحاً مشتریان سخت گیر .

در کنار این مشتریان سخت گیر، مشتریان شاکی هم قرار دارند که اگر بتوانیم این دسته از مشتری ها را مدیریت کنیم، مطمئناً شرایط کاری ما هم بهتر خواهد بود.

در این مطلب که برداشت شده از مقاله ای با عنوان مدیریت مشتریان سخت از سایت foxbusiness است و در ادامه مطلبی که قبلاً در سایت منتشر کرده ام ( چگونه با مشتریان سخت گیر برخورد کنیم؟ )، به نکاتی می پردازیم که می تواند به شما کمک می کند تا بهتر با این مشتریان برخورد کنید.

مشتری سخت گیر

۱- گوش کنید

شاید این نکته به نظرتان ساده بیاید اما اولین و مهمترین نکته در ارتباط با مشتریان سخت گیر و بخصوص مشتریان شاکی، گوش دادن است. به هیچ وجه با آنها مشاجره نکنید و حتی وارد صحبت های آنها هم نشوید. اجازه بدهید مشتری حرفش را تا انتها بگوید، حتی اگر صحبت ها و برداشت های او اشتباه باشد ویا اگر می دانید که مشتری چه می خواهد بگوید و از ابتدا تا انتهای حرف های او را می دانید، باز هم به او اجازه بدهید حرف هایش را بزند. گوش دادن در وهله اول مشتری شما را آرام می کنید و در وهله دوم به شما کمک می کند تا دقیقاً بفهمید این مشتری سخت گیر و یا شاکی، چه می خواهد.

این نکته در عین ساده بودن، اجرای آن سخت است و باید آن را تمرین کنید.

این مطلب را هم بخوانید: چگونه دیگران را به شنیدن حرف هایمان ترغیب کنیم؟

 

۲- سعی کنید با کفش مشتری راه بروید.

این اصطلاحی است که بسیار در مورد آن صحبت می شود. همواره گفته می شود برای اینکه بتوانید ارتباطات بهتری داشته باشید، با کفش دیگران راه بروید تا دقیقاً بدانید آنها چه احساسی دارند.

یک لحظه خودتان را جای مشتری بگذارید، آیا اگر این اتفاق یا این رفتار برای شما هم رخ داده بود، این گونه رفتار نمی کردید؟ (پیشنهاد می کنم ویدئو امپاتی در مذاکره را مشاهده نمایید)

زمانی که شما مشتری را درک می کنید و به او نشان می دهید که احساس او را متوجه شده اید، کمک کرده اید که مشتری آرام شود. بعنوان مثال می توانید این جملات را بگویید، من شما را درک می کنم، احساس شما را می فهم و …. (در قسمتی از دوره مجازی متقاعدسازی، تکنیکی در همین خصوص گفته ام)

چرا مشتریان سخت گیری می کنند؟

۳- آرام تر صحبت کنید.

معمولاً مشتریان سخت گیر و یا شاکی با صدای بلند حرف می زنند. در این مواقع مراقب باشید که صدای شما بالا نرود. هر چقدر صدا و لحن شما آرام تر باشد، فضای گفتگو را آرام تر کرده اید.

 

این مطلب را هم بخوانید: چگونه با مشتریان سخت گیر برخورد کنیم؟

 

۴- عصبانی نشوید.

خیلی اوقات در بین ایرادها و شکایت های مشتریان، ممکن است آنها حرف هایی بزنند که شما را ناراحت کنند یا حرف های غیرواقعی بگویند. هنر شما در این است که بتوانید در این مواقع ناراحت و عصبانی نشوید و خودتان را کنترل کنید. برای اینکه بتوانید خودتان را بهتر کنترل کنید، سعی کنید حرف های غیرواقعی را نشنیده بگیرید و سعی کنید محیط گفتگو را آرام کنید.

 

۵- موضوع را شخصی نکنید.

مشتری شاکی و یا سخت گیر، شما را نمی شناسد و تنها شما را به عنوان نماینده سازمان می داند. او از سازمان شما ناراحت است و شکایت دارد و با شما مشکلی ندارد. به همین خاطر شما هم سعی کنید با رفتاری آرام به عنوان نماینده سازمان تان با مشتری صحبت کنید. برداشت شخصی باعث می شود شما زودتر از کوره دربروید.

 

۶- یادتان باشد که با یک انسان گفتگو می کنید.

همه ما انسان هستیم و ممکن است روزهای خوب و بد داشته باشیم. اینگونه فکر کنید که شاید این مشتری سخت گیر روز خوبی نداشته است. ممکن است او با همسرش به مشکل برخورده، ممکن است مشکل مالی پیدا کرده است، ممکن است قبل از آمدن پیش شما، تصادفی کرده باشد و هزاران اتفاق دیگر. همه ما این اتفاق ها را تجربه کرده ایم. رفتار آرام و منطقی شما می تواند فضای گفتگو را آرام کند.

آنتونیو داماسیو

۷- گاهی لازم است کوتاه بیایید.

در فرایند گفتگو اگر احساس کردید که می توانید از برخی مواضع خودتان کوتاه بیایید، این کار را انجام بدهید. خیلی اوقات یک کوتاه آمدن ساده باعث می شود، کلاً رفتار مشتری تغییر کرده و نرم تر با شما برخورد کند.

 

۸- اگر قولی می دهید، حتماً عمل کنید.

ممکن است در فرایند گفتگو با مشتریان سخت گیر، قول یا وعده ای به آنها بدهید. مثلاً می گویید کار شما را پیگیری می کنم و تا فردا به شما پاسخ می دهم. اگر این وعده را دادید، حتماً به مشتری تماس بگیرید، حتی اگر کاری برای او انجام ندادید. این کار شما باعث می شود این مشتریان به شما اعتماد بیشتری بکنند و در مراجعه های بعدی، رفتار آرام تری با شما داشته باشند.

این ویدئورا هم ببینید: وعده های لحظه ای و مذاکره

۹- نتیجه گیری کنید.

در انتهای گفتگو با مشتری حتما مواردی که صحبت کردید را جمع بندی کنید تا مطمئن شوید انتظارات مشتری چه بوده و شما چه کارهایی باید انجام دهید. این کار مشتری را برای تعامل های بعدی که به خوبی و به آرامی برقرار شود، آماده می کند

 

 

امتیاز ۴ از ۵ رای

پیشنهاد میکنم این مطالب رو هم بخونید!

20 دیدگاه دربارهٔ «چند نکته در خصوص نامه نگاری و مکاتبات اداری»

لیلا مفاخری گفت:

سلام استاد .فوق العاده بود .

خلیل قاسمی پور گفت:

سلام،بسیار عالی و کاربردی

sh.f گفت:

باسلام
در قسمت نمونه اداری نباید از کلمه بازگشت به نامه ارسالی به جای پیرو استفاده می شد؟

مجتبی شیخ علی گفت:

بله می توانید از بازگشت به نامه … هم استفاده کنید

حمید گفت:

هر دو مورد صحیح است.چون اقدام انجام شده در جواب نامه میباشد می توان بعضا از پیرو استفاده کرد

sh.f گفت:

باسلام
توضیح درباره تفاوت بین عطف و پیرو و بازگشت بسیار مفید بود. ممنون

مهرداد گفت:

با سلام
مدیریت محترم نیست بلکه مدیر محترم است
بنابراین به جای مدیریت محترم از مدیر محترم استفاده میشود

آرش گفت:

سلام. باتوجه به توضیحات ارائه شده فکر کنم نمونه نامه باید به جای پیرو از بازگشت استفاده میشد.

مجتبی شیخ علی گفت:

بله می شود از بازگشت به نامه … هم استفاده کنید.

حمید گفت:

هر دو مورد صحیح است.چون اقدام انجام شده در جواب نامه میباشد می توان بعضا از پیرو استفاده کرد

محمد گفت:

با سلام
اگر پیرو دو نامه، نامه سومی بزنیم بهتر است بنویسیم:
پیرو نامه های شماره … و شماره …
یا
پیرو نامه شماره … و نامه شماره …

محمد گفت:

استاد محترم
با سلام و احترام
از مطالب ارائه شده بهره بردم البته به‌نظر بنده در نمونه نامه اداری، شایسته است به‌عوض کلمه (مدیریت) نوشته شود (مدیر محترم) چون مدیریت در واقع حوزه مدیریت است و از آنجاکه نمی تواند به‌عنوان مخاطب قرار گیرد صحیح نیست.همچنین این مهم راجع به کلمه (ریاست) هم مستتر اس.

مجتبی شیخ علی گفت:

درود برشما
ممنون از نکته ای که فرمودید
البته در واژه نامه ها، مدیریت را به معنال مدیر بودن هم ترجمه می کنند و البته توجه به عرف هم مهم است. شما وقتی از واژه مدیر محترم استفاده میکنید، ممکن است این حس منتقل شود که احترام کافی نگذاشته ایم اما مدیریت محترم، این حس را منتقل نمی کند. (یه جورایی میشه مثل بفرما و بفرمایید)
وقتی معنای کلمات در عرف و نظر جامعه تغییر میکند، گهگاهی می شود همراهی کرد و از آنها استفاده کرد.
باز هم ممنون از نظر و لطف شما

مجید گفت:

سلام در ارسال پیام از چارگون میتوان برای گیرندگان غیر اصل رونوشت به کار نبرد وبرای تعداد مشخص گیدنده اصل اسامی را جستجو کرد؟

رضا گفت:

با سلام و خسته نباشید
اشاره حضرتعالی به موضوع عرف به طور کل بجاست ولی در مواقعی که بشود موارد صحیح را جایگزین نمود باید تلاش کنیم ، مورد صحیح را بکار ببریم به ویژه اینکه کلمه “محترم” برای فرد بکار می رود نه مکان. بنابراین بهتر است بجای مدیریت محترم از مدیر محترم… و بجای ریاست محترم از رئیس محترم … استفاده شود.

مجتبی شیخ علی گفت:

سلام و درود برشما
نکته ای که فرمودید کاملاً بجا و صحیح است.
بهتر است اینگونه که شما بیان کردید نوشته شود.

میرعماد قربانیان گفت:

با درود و ادب
مطالب بسیار عالی بود.
ولی بنده با مواردی در نامه نگاری به شدت مخالف هستم و هرگز واژه هایی را در نامه نگاری های خود استفاده نمی نمایم.
نامه یک سند رسمی می باشد، بنابر این خواهشی در نامه وجود ندارد.
از آنجا که بیشتر نامه نگاری ها در سازمان ها و یا بین سازمانی صورت می گیرد، همواره قوانینی وجود داشته که تمام افراد ملزم به رعایت آن ها می باشند، در نتیجه هر کس موظف به رعایت و اجرای قوانین است، پس خواهشی وجود ندارد، حتی برای مقام بالاتر از خود.
در این رابطه چنانچه کارمندان بنده از این واژه ها در نامه های خود استفاده نمایند، نامه آن ها عودت داده شده و درخواست ویرایش بر مبنای کرامت انسانی و پرهیز از تحقر و تکثر می گردد.
همچنین واژه زشت و اشتباه “استحضار” را درک نمی کنم.
وقتی واژه های زیبای فارسی “آگاه یا آگاهی” وجود دارد، چرا باید با واژه سخت بکار برد و اساس این پاچه خواری چرا باید گسترده و رواج یابد. حتی اگر مخاطب بالا دستی باشد.
به اساتید محترم ادبیات پیشنهاد می گردد به جای ترویج واژه ها و اصطلاحات مرسوم و اشتباه، به فرهنگ سازی و آموزش واژه های سنگین و فارسی همت گمارند. (چرا سلام؟ چرا درود نه؟؟؟)
نگاهی به نامه های شصت- هفتاد سال گذشته، علاوه بر فرح بخشی، غرور و بزرگی زبان فارسی را صد چندان می نماید.
پایدار باشید، رک گوی همیشگی میرعماد قربانیان

مجتبی شیخ علی گفت:

درود بر شما
ممنون

محسن گفت:

استفاده از واژه ..دستور فرمایند..به جای واژه .دستور فرمایید ..صحیح است یاغلط….

کیومرث رضاوندی گفت:

عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × یک =

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجتبی شیخ علی است | 1394 طراحی و اجرا : آژانس تبلیغاتی هور

رفتن به بالای صفحه