وبسایت مجتبی شیخ علی

مجتبی شیخ علی | آموزش مذاکره و مدیریت

دانستن بهتر است...

۷ جاذبه تبلیغاتی که تبلیغ شما را اثربخش می کند.

۷ جاذبه تبلیغاتی که تبلیغ شما را اثربخش می کند.

امروزه تبلیغات یکی از مهمترین ابزارهایی است که کسب و کارها برای رونق و بالا بردن درآمد از آن استفاده میکنند. مسلماً برای بهینه بودن و دریافت بیشترین اثربخشی در تبلیغات باید با جاذبه های تبلیغاتی آشنا باشیم تا بسته به نوع کسب و کارمان از آنها استفاده کنیم.

جاذبه  تبلیغات، ابزارهایی هستند که کمک می کند تا یک کمپین و یا استراتژی تبلیغاتی، بهتر پیش برود. معمولاً تبلیغ چی ها و مشاوران تبلیغات با استفاده از این جاذبه های تبلیغاتی سعی می کنند جذابیت بیشتری را ایجاد کرده و مخاطب بیشتری را به سمت تبلیغ خلق شده، سوق بدهند.

در این مطلب به سراغ ۷ جاذبه تبلیغاتی می رویم که آقای دکتر دهقان، در کتاب کمپین تبلیغاتی به آنها اشاره کرده اند.

 

جاذبه های منطقی (Rational)

زمانی که قرار است در یک تبلیغ از جاذبه های منطقی استفاده شود، تمرکز بر روی ویژگی ها و بیان نکات ملموس یک محصول است. در این تبلیغ ها از منافع محصول هم صحبت می شود. (چگونه با معرفی منفعت ها، فروش بیشتری داشته باشیم؟ )

در این مدل تبلیغ، سازنده تبلیغ سعی می کند مخاطب را با ابعاد و ویژگی های محصول یا برند و هم چنین منافعی که ایجاد میکند، آشنا کند.

دراین سبک تبلیغ از پرداختن به مسائل حاشیه ای و احساسی خودداری می شود.

بعنوان مثال تبلیغ منطقی برای تلویزیون می تواند شامل این دیالوگ ها باشد.

  • تلویزیون تا ۶۰ اینچ
  • کیفیت تصویر ۴k
  • با خدمات پس از فروش گسترده

 

جاذبه های احساسی یا هیجانی (Emotional)

در این سبک تبلیغاتی سعی می شود بر روی احساسات تاکید شود. در این سبک تبلیغاتی، عکس مدل جاذبه منطقی ، رویکرد بر روی تحریک هیجانات و احساسات مخاطب است.

در این سبک خیلی تلاش نمی شود که ویژگی های محصول یا خدمت بیان شود، بلکه با استفاده از تصاویر و هیجانات سعی می شود مخاطب را درگیر کرد. در این سبک از المان های طبیعت، موسیقی، شعر و … استفاده می شود.

در این تبلیغات باید سعی کرد، بین المان های احساسی و ویژگی های محصول یک ارتباط مناسب برقرار شود.

بعنوان مثال وقتی یک خودروساز، در تبلیغ خودرو خودش از طبیعت و جاده های پر پیچ و خم در جنگل به همراه یک موسیقی آرام، استفاده می کند، از این سبک بهره جسته است. در این تبلیغ می خواهد رانندگی مطمئن و آرام را به مخاطب نشان دهد.

 

 

جاذبه ترس در تبلیغات

در این سبک تبلیغات سعی می شود از ترس برای اقدام مخاطب استفاده شود. در اصول متقاعدسازی گفته می شود تاثیر ترس، ۲.۵ برابر بیشتر از حس مطلوب، تاثیرگذار است. به همین جهت در امر تبلیغات هم از این موضوع می توان استفاده کرد.

این سبک تبلیغاتی، برای تبلیغات شرکت ها بیمه ای می تواند کاربردی باشد، وقتی در تبلیغ نشان می دهند که در صورت نداشتن بیمه ممکن است دچار دردسر شوید، از این سبک استفاده شده است و حتی زمانی که دنیای آلوده و محیط زیست سیاه و کثیف را نشان می دهند و در انتها این را نتیجه رفتارهای نامناسب ما انسان ها نشان می دهند، از همین جاذبه بهره برده اند.

شاید شما هم این تبلیغ را به یاد بیاورید که فردی به هر مکانی که وارد می شود، همه از او فرار می کنند، سپس ادکلنی می زند و همه همراه او می شوند. اینکه دیگران از ما فرار کنند، از همین سبک تبلیغ است.

آقای دکتر دهقان در کمپین تبلیغاتی که برای لاستیک دنا طراحی کرده اند و شاید شما هم دیده باشید از این سبک استفاده کرده اند. در این تبلیغ، تعمیرکار لاستیک به راننده می گویند: “لاستیک دنا نخرید، چون پنجر نمی شود.”

بعنوان نکته آخر در این سبک، باید گفت استفاده از این روش، باید کاملاً حساب شده باشد، زیرا می تواند نتیجه عکس هم بدهد

در تبلیغات بالا، بانک  مرکزی از این سبک استفاده کرده است

 

 

جاذبه خنده و طنز در تبلیغات (Humor)

این سبک در نقطه مقابل سبک ترس قرار دارد و با حس مثبت و مفرحی که در مخاطب ایجاد می کند، می تواند سبکی اثرگذار باشد.

بسیاری از متخصصان معتقد هستند که این سبک می تواند بسیار اثرگذار باشد. استفاده از طنز برای محصولات تندمصرف و همچنین محصولاتی که برای تفریح استفاده می شوند، مناسب است.

توصیه می شود برای استفاده از طنز، حتماً ابعاد و ویژگی های محصول را در نظر بگیرید و طنز تبلیغ را به سمت محصول ببرید. یکی از شیوه هایی که در این سبک مورد استفاده قرار می گیرد، تکنیک دروغ بزرگ در تبلیغات است که ما در دوره بازاریابی چریکی و دوره تبلیغات اثرگذار، به تشریح این موضوع و این روش پرداخته ایم.

طنز باید بر روی نقاط قوت محصول باشد و همچنین نباید چنان سخت و گنگ باشد که مخاطب متوجه آن نشود

 

 

جاذبه های جنسی

این سبک را بیشتر در تبلیغات تجاری دیگر کشورها می بینیم که از بدن زنان و مردان برای جذاب تر کردن تبلیغ و جذب مخاطب استفاده می کنند. این موضوع در کشور ما ممنوع است اما باز هم دیده می شود که استفاده از بازیگران خانم و یا افراد خاص در برخی تبلیغ ها، از همین سبک بوده و صرفاً برای جذب مخاطب و تاثیرگذاری بر مخاطب است.

این سبک برای محصولات آرایشی، مواد بدنسازی و مناسب بدن و … بیشتر استفاده میشود.

 

جاذبه بازگشت به گذشته یا نوستالژی (Nostalogia)

همه ما گذشته ای داریم که مربوط به کشور ما، جغرافیا، فرهنگ، منطقه، قومیت، دین و مذهب و هر چیز دیگری است که تلخ یا شیرین قسمتی از زندگی ماست.

این دوران که برای خیلی ها شامل دوران کودکی می شود شیرین است و خیلی ها دوست دارند به دوران کودکی خودشان بازگردند.

طبق برخی از پژوهش ها نیمی از بزرگسالان معتقد هستند که اوضاع گذشته بهتر اوضاع امروزی بوده است و خیلی ها دوران کودکی خودشان را بهترین دوران زندگی می دانند. حال اگر در تبلیغات از خاطرات و نوستالژی ها استفاده کنیم می توانیم تاثیر مطلوب تری بر روی مخاطب بگذاریم.

بعنوان مثال وقتی یک و یک در تبلیغاتش یک گذر زمانی از گذشته تا به امروز را نشان می دهد، می خواهد از این سبک بهره بگیرد.

این سبک تبلیغ را در لینک روبرو مشاهده نمایید: تیزر زیبای بیسکوییت گرجی و استاد شجریان

 

جاذبه همذات پنداری در تبلیغات

همه ما این تجربه را داریم، زمانی که مشغول دیدن یک فیلم هستیم، خودمان را به جای قهرمان فیلم می گذاریم و با او همذات پنداری می کنیم. خیلی ها در این حس خیلی شدید فرو می روند و شروع می کنند به دشمنان قهرمان فیلم، ناسزا می گویند و یا حتی سعی می کنند با صدای بلند قهرمان فیلم را راهنمایی کنند.

از همین موضوع می توان در تبلیغات استفاده کرد. بعنوان مثال تبلیغی که توسط آقای دهقان برای تولی پرس تهیه شده است، پیرمردی با چهره ای جذاب و دوست داشتنی این دیالوگ را می گوید: “۴۰ سال است که دریا را می شناسم و هنوز به آن اعتماد دارم.”

این تیزر هم از سبک نوستالژی استفاده کرده است و هم از همذات پنداری.

 

این سبک هایی که در این مطلب خدمتتان ارایه شد می تواند سبک هایی باشد که به شما کمک کند تا در تبلیغات مخاطب بیشتری را به سمت تبلیغ خودتان جذب کنید و این جذب، اثربخشی تبلیغات شما را بالا خواهد برد.

بزودی در دوره تبلیغات اثربخش، نکات کاملتری در حوزه تبلیغات را به شما آموزش خواهم داد.

امتیاز ۳.۷ از ۳ رای

پیشنهاد میکنم این مطالب رو هم بخونید!

4 دیدگاه دربارهٔ «نقد و بررسی هدایا تبلیغاتی ۴ شرکت بزرگ ایرانی»

saeed گفت:

سلام ممنون از مطلب خوبتون برای تقویم رومیزی و طراحیش چن تا نکته رو باید در نظر گرف اول کاربری بهر حال اگه محصولی کاربری درستی نداشته باشه روی میز قرار نمیگیره این کاربری هم باید برای مصرف کنندش باشه هم برای ارباب رجوع مصرف کننده تقویم رومیزی کار اصلیش نمایش تقویمه نه تبلیغ یه شرکت تبلیغ ذیل اون کاربری باید قرار بگیره دوم شکل ظاهری یا دکوراتیو اغلب دوست دارن طوری تبلیغ کنن که به چش بیان گل درشت باشن غافل از اینکه من مصرف کننده اصلاً علاقه ای ندارم با تقویم گل درشت یه شرکت دیگه ظاهر میز کارمو خراب کنم سوم هماهنگی تقویم با سایر وسایلی که قراره روی یه میز قرار بگیره هر چی هنرمندانه تر از رنگای خنثی برای تقویم رومیزی استفاده بشه و بصورت غیر مستقیم تاکید تبلیغاتی داشته باشه کاربر پسند تر و موندگار تره و چهار کیفیت گاهی تصور میشه مردم تشنه دریافت این نوع هدایا هستن پس قیمت و کیفیت و کم کنیم و تیراژ و بالا ببریم و باز غافل از این که اگه کار شکیل نباشه ، هیچ کس میز کارشو بخاطر همچین هدیه ای خراب نمیکنه حتی خودمون هم حاضر نیسیم چنین کاری بکنیم در مورد مباحث گرافیکیم که تقریباً باید زار زار گریه کرد 🙂

محمود همتی پور گفت:

عرض ادب و احترام خدمت دوست و استاد عزیزم جناب آقای شیخ علی بزرگوار قبل از هر چیز تشکر ویژه ای دارم من باب تهیه مطالبی کاملا کاربردی و بیان آنها با زبان ساده. پیرامون موضوع مطروحه متاسفانه یکی از بزرگترین معضلات همین مورد وجود رابطه به جای ضابطه است. مسئله بعد وجود مدیران بی کفایت در سطح هرم مدیریتی مجموعه هاست. نکته سوم عدم استفاده از مشاوره در سطوح تخصصی امور. زیرا اکثریت بر این باور هستند که انجام یک طرح تبلیغاتی و اهدایی به نوعی رفع تکلیف است و همین طرز تفکر جلوی ایجاد راهکارهای متخصصانه را سد میکند. البته با توجه به شیوه های غلط مدیریتی در ایران میتوان دلایل دیگری نیز ذکر نمود که با توجه به مجال کوتاه از باز کردن بیش از این خودداری مینمایم. فقط امیدوارم کمتر شاهد کج سلیقگیهای موجود باشیم. با آرزوی توفیق روز افزون برای حضرتعالی ارادتمندتان محمود همتی پور

محمد گفت:

ارائه اینگونه هدایا تبلیغاتی به یک معضل در جامعه تبدیل شده و معمولا اینقدر این هدایا بدون کاربرد هستند که هیچ کجا نمی توان از آنها استفاده کرد. نمیدانم، شاید واقعاً طراح خوب نداریم یا طراح های خوب در دسترس نیستند.

سلام گفت:

اگر هر پروژه ای(از جمله بحث تبلیغات و ارایه هدایای تبلیغاتی) توسط متخصصان آن حوزه اجرا شود، شاهد اینهمه اتلاف هزینه و انرژی نخواهیم بود.
اگر دقیقتر نگاه کنیم طراحی و تولید این تقویم های رومیزی با این حجم از مقوا و در تیراژ بالا که نهایتا یک سال کاربرد دارد بیشتر از این که سودمند باشد زیان آور است، چه برای محیط زیست و چه برای هویت برند! محصولاتی بی کیفیت که تصویر خوبی از شرکت ها نمیسازند و بیشتر برای رفع تکلیف ارایه می شوند. در حالی که با کمی خلاقیت و با همان هزینه امکان ارایه هدایایی کاربردی، دوست داشتنی و بادوام بیشتری وجود داشت.
بنظر من یکی از مجموعه های موفق در این زمینه، که محصولات آنها را شخصا از نزدیک دیده ام، گروه خلاقیت دیدینو(http://ddno.ir) است که هدایای تبلیغاتی جدیدی از جمله تقویم طراحی و تولید میکند. تقویمهایی با متریالهای مختلف و با قیمتهای متنوع
مثلا این نمونه:
http://ddno.ir/Item/تقویم-سالیان-خوش-و-استند-چندکاره/
هدیه تبلیغاتی مدیریتی با تقویمی که میتوان بطور دایم از آن استفاده کرد
یا این نمونه:
http://ddno.ir/Item/تقویم-یک-سال-در-یک-نگاه/
تقویم مقوایی با قیمت ارزان و بسته بندی متفاوت

https://www.parsnews.com/بخش-اخبار-۲/۶۱۱۱۷۱-هدایای-سازمانی-تبلیغاتی-سال-این-بار-خلاقانه-تر-از-همیشه

شاید توجه به تخصص،  موضوعی ست که این روزها کمتر به آن توجه میشود و در واقع بجای انتخاب شایسته به انتخاب سرسری و بی تفکر روی آورده شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوزده + هجده =

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجتبی شیخ علی است | 1394 طراحی و اجرا : آژانس تبلیغاتی هور

رفتن به بالای صفحه