زمانی که صحبت از مذاکره می شود، معمولاً عبارت مذاکره برد برد هم زیاد شنیده می شود. اینکه ایا اساساً استفاده این عنوان در مذاکره صحیح است یا خیر، در این مطلب در خصوص آن صحبت میکنیم و به سراغ نظر مارک گوردن مشاور ارشد پروژه مذاکره هاروارد می رویم.
وقتی صحبت از مذاکره می شود بهرحال یکی از طرفین مذاکره ممکن است امتیاز بیشتری بدست بیاورد یا اگر بگونه دیگری ببینیم هر امتیازی که من از دست می دهم، عملاً یک باخت داشته ام. اگر اینطور نگاه کنیم احتمالاً این عبارت، یعنی برد برد صحیح نیست، اما از طرفی اگر مذاکره به گونه پیش برود که هر دوطرف احساس رضایت داشته باشند، می توانیم بگوییم دو طرف در مذاکره برنده بوده اند.
مارک گوردن در کتاب پیروزی مذاکره می گوید:
این تئوری می گوید در هر تعاملی، معمولاً این امکان وجود دارد که یک بازی با حاصل جمع مثبت بوجود بیاد. یعنی در یک مذاکره هر یک از طرفین مذاکره می توانند به امتیازهایی دست پیدا کنند که برایشان راضی کننده و جذاب است و این تفکر مقابل ذهنیتی قدیمی مذاکره با حاصل جمع صفر است. در مذاکره با حاصل جمع صفر، هر یک از طرفین سعی می کند کاری کند که طرف مقابل را محبور به تسلیم شدن کند.
در مذاکره اصولی یا همان مذاکره برنده برنده (مذاکره برد برد) تلاش می شود با مذاکره ای همکارانه، بدون تسلیم شدن مذاکره انجام شود و به دنبال دستاوردهای مشترک بود.
2 دیدگاه دربارهٔ «در فروش با بهانه های مشتری چه کنیم؟»
واقعا مهندس خسته نباشی مطالب مفید و عالی هستند موفق باشید
سلام مبحث جالبی بود لطف کنید در موردبهانه مشتری برای جنسی که برند نیست توضیح دهیدیعنی من بعنوان یک بازاریاب اجناسی رو عرضه میکنم که برند نیست و خیلی جاها که مراجعه میکنم میگن ما فقط برند میخریم حنس شما بدرد ما نمیخوره چطور عمل کنبم در اینطور مواقع البته من در بخش مواد غذایی مشغولم لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون