وبسایت مجتبی شیخ علی

مجتبی شیخ علی | آموزش مذاکره و مدیریت

دانستن بهتر است...

۶ تکنیک کاملاً حرفه ای برای کنترل و جذب مخاطب در سخنرانی

۶ تکنیک کاملاً حرفه ای برای کنترل و جذب مخاطب در سخنرانی

خیلی اوقات سخنران ها در سخنرانی های عمومی و یا پرجمعیت با افرادی مواجه می شوند که برای یادگیری نیامده اند و کارهایی می کنند که هم تمرکز سخنران و هم تمرکز دیگر شرکت کننده ها را بهم می ریزند. در این ویدئو در خصوص چندراهکار کاربردی صحبت می کنیم

چند وقت  پیش (بهمن ۱۳۹۶) به دعوت یکی از دوستان، یک سخنرانی با عنوان “چگونه استخدام شویم” برای دانشجویان یکی از دانشگاه های دولتی داشتم. این سمینار بصورت رایگان برگزار شد و شرکت در دوره برای همه دانشجوها آزاد بود.

سالن همایش ظرفیت بالایی داشت و تعداد زیادی دانشجو هم برای شرکت در این سمینار آمده بودند. متاسفانه تعدادی از دانشجوها مشغول شیطنت و صحبت کردن با یکدیگر بودند و مدام با تیکه ها و جملاتی که می گفتند، نظم سمینار و جلسه را بهم می ریختند و گویی صرفاً برای همین کار به سالن همایش آمده بودند.

کار این دوستان دانشجو به حدی بود که سخنران اول را به شدت عصبی و ناراحت کرد. همین ماجرا برای سخنرانی من هم ادامه داشت، لذا برای ایجاد نظم در سخنرانی از چندین روش استفاده کردم که بالاخره یکی از آنها جواب داد و توانستم در نظم و آرامش بهتری سخنرانی ام را ادامه بدهم.

مشکل ایجاد شده در این سمینار باعث شد، فوراً در روز بعد، این ویدئو را آماده کنم و در آن به چند راهکار برای همراه کردن افرادی که در این مدل سخنرانی ها ایجاد خلل میکنند، اشاره کنم.

جهت دانلود ویدئو بالا اینجــــــا کلید نمایید

♦ پیشنهاد میکنم این نوشته را هم مطالعه نمایید: اصول و فنون سخنرانی، فرمول پیکره بندی سخنرانی

خلاصه ای از متن موارد بیان شده در ویدئو بالا:

یکی از مشکلات جدی برای سخنران ها که با اون مواجه هستند، صحبت های افراد در جلسات سخنرانی است و معمولاً این مشکل زمانی به وجود میاد که یک اسپانسر هزینه های سخنرانی را پرداخت کرده و شرکت کننده ها رایگان برای همایش می آیند.

البته این درست است که مخاطب باید توانایی میخکوب کردن مخاطب را داشته باشد اما در این جلسات رایگان، هستند افرادی که صرفاً برای تفریح می آیند و اصلاً هدفشان یادگیری نیست.

در این ویدئو به نکاتی که میتواند در این زمینه کاربرد داشته باشد می پردازیم.

سکوت

شاید تا بحال قدرت سکوت را حس کرده باشید، زمانی که در حین سخنرانی، لجظه ای سکوت میکنید، این سکوت تمام فضا را در برمیگیرد. این راهکار بعنوان اولین راهکار می تواند اثرگذار باشد، اما اگر جواب نداد به سراغ راه دوم بروید.

ارتباط چشمی با افرادی که صحبت می کنند

اگر لحظاتی را در حین صحبت ارتباط چشمی مستقیم با افرادی که صحبت می کنند برقرار کنید، به احتمال زیاد این افراد دست از صحبت کشیده و به سخنرانی شما گوش می دهند. البته در این حالت باید به این افراد نزدیک باشید والا نگاه کردن به افرادی که انتهای سالن هستند، فایده ای ندارد.

برای این کار پیشنهاد می کنم، با حفظ ارتباط چشمی به سمت آنها بروید و مدت کوتاهی را در نزدیکی آنها به سخنرانی خودتان ادامه دهید. با اینکار می توانید به آنها این پیام را منتقل کنید که صحبت های مدام آنها، شما را آزار می دهد

 داستان بگویید

این روش برای دوره های رایگان کاربرد بیشتری دارید، از طریق داستان به آنها بفهمانید که ارزش این مطالب بسیار بالاست. (در ویدئو یک داستان ذکر شده است و همین داستان را به شما هم توصیه می کنم)

♦ پیشنهاد میکنم این نوشته را هم مطالعه نمایید: آموزش سخنرانی در جمع

از آنها بخواهید خودشان را جای شما بگذارند

دوستان مدرس می دانند که زمانی که یک نفر در یک کلاس حرف می زند، حواس مدرس را کاملاً به خود منعطف می کند و این صحبت هرطور که باشد، در دید مدرس هست. این را می توانید به انها بگویید، البته با بیان طنز.  حتی کار بهتر این است که از آنها بخواهید چند لحظه بیایند و مقابل جمع صحبت کنند، زمانی که یک نفر مقابل جمع می ایستد، به احتمال زیاد دچار استرس می شود و سخت می تواند صحبت کند، همین موضوع جایگاه مدرس را به او منتقل می کند.

 به آنها بگویید

در این حالت از جمع محترمانه بخواهید که سکوت را رعایت کنند و به دیگرانی که مشغول گوش دادن به مباحث شما هستند، احترام بگذارند. این نکته را هم باید یادآور شوم که این درخواست نباید طولانی باشد. خیلی اوقات می بینیم یک مدرس برای ساکت کردن فردی، زمان طولانی را برای نصیحت جمع و اینکه برای یادگیری خودتان اهمیت بدهید و به موضوعات گوش بدهید، صرف می کند و این کار باعث ناراحتی و خستگی حضار می شود.

به افرادی که واقعا برای یادگیری آمده اند توضیح بدهید

اگر هیچ کدام از مراحل بالا جواب نداد و تعدادی از افراد سکوت را رعایت نکردند، سمت سخنرانی و صحبتهایتان را به سمت افرادی ببرید که برای یادگیری امده اند و به گفته های شما توجه میکنند.

دقت بفرمایید، مراحل قید شده، به ترتیب هست و سعی کنید این موارد را یکی پس از دیگری استفاده کنید نه اینکه از همان ابتدا به افرادی که صحبت می کنند گوشزد کنید.

امتیاز ۵ از ۲ رای

پیشنهاد میکنم این مطالب رو هم بخونید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سیزده + 18 =

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجتبی شیخ علی است | 1394 طراحی و اجرا : آژانس تبلیغاتی هور

رفتن به بالای صفحه