وبسایت مجتبی شیخ علی

مجتبی شیخ علی | آموزش مذاکره و مدیریت

دانستن بهتر است...

شیوه های تمرین سخنرانی از زبان آماندا ویکرز

شیوه های تمرین سخنرانی از زبان آماندا ویکرز

مخصوصا خوب است که اطمینان حاصل کنید می دانید با دو دقیقه ی آغازین سخنرانی تان چه کار کنید. این قسمتی است که از نظر خیلی ها ترسناک ترین قسمت سخنرانی است، ولی همین که شروع کنید اوضاع مساعد می شود

 تمرین سخنرانی کردن چندین راه دارد. خیلی ها به صورت ذهنی تمرین می کنند. آنها مرحله به مرحله در ذهن شان پیش می روند و کلمات را به خودشان می گویند. این بخش حیاتی این روند است که به شما کمک میکند مطلب تان را به یاد بیاورید و اطمینان حاصل کنید ترتیب آن صحیح است.

یک مزیت اصلی آن، این است که شما در هر زمانی و در هر جایی باشید می توانید این گونه تمرین کنید. اما معایبی نیز دارد. نمی توانید زمان بندی را چک کنید و نمی توانید ایما و اشاره ها را تمرین کنید. همچنین نمی توانید بفهمید چقدر خوب سخنرانی می کنید یا بازخوردی از هر نوع دریافت کنید.

روش دیگر برای تمرین این است که وقتی سخنرانی می کنید، آن را به صورت واقعی تمرین کنید و هر چقدر قرار است طول بکشد تمرین آن را نیز به همان اندازه ادامه دهید.

عیب این رویکرد این است که وقت گیر است. اما مزایای آن بر نکات منفی اش می چربد. چنین تمرینی این امکان را برای شما فراهم می آورد که تا حد ممکن به واقعیت سخنرانی تان آن چنان که واقعا هست نزدیک شوید.

این مطلب را هم بخوانید:معرفی کتاب خودآموز سخنرانی نوشته آماندا ویکرز

اگر در روز سخنرانی از وسایل کمکی دیداری استفاده خواهید کرد، با آنها تمرین کنید. هر چه با ترتیب اسلایدهای تان یا با نحوه ی کشیدن یک نمودار روی وایت بورد آشناتر باشید سخنرانی بهتری ایراد خواهید کرد. جایی که روی کلمات تأکید میکنید می توانید زمان بندی، جریان، ایما و اشاره ها و مکث کردنها را چک کنید.

ممکن است با بخش هایی از سخنرانی تان از قبل به خوبی آشنا باشید؛ ولی این معقول نیست که وقت زیادی روی آنها صرف کنید. یک گزینه این است که روی چیزهایی که احساس می کنید کمترین اعتماد به نفس یا آگاهی را در مورد آنها دارید تمرکز کنید

♦ پیشنهاد میکنم برای آشنایی بیشتر این ویدئو را مشاهده نمایید: ۶ تکنیک کاملاً حرفه ای برای کنترل و جذب حضار در سخنرانی . “

مخصوصا خوب است که اطمینان حاصل کنید می دانید با دو دقیقه ی آغازین سخنرانی تان چه کار کنید. این قسمتی است که از نظر خیلی ها ترسناک ترین قسمت سخنرانی است، ولی همین که شروع کنید اوضاع مساعد می شود

یکی دیگر از مزیت های تقسیم سخنرانی به بخش های کوچک تر این است که در عین اینکه دارید رانندگی می کنید یا با سگ تان به پیاده روی می روید بخش های سخنرانی را امتحان کنید. این کارها روش خوبی برای استفاده خوب از وقت اضافی است. این روش نیز معایبی دارد. سخت است چک کنید که چقدر طول میکشد کل تمرین را کامل کنید و ممکن است قسمتهایی را بی خیال شوید و از آنها غفلت کنید

تمرین سخنرانی.

غالبا توصیه می شود افراد جلوی آینه تمرین کنند. این کار برای بعضی ها مفید و برای برخی دل سردکننده است. یک راه حل بهتر این است که از دوربین ویدئویی برای فیلم گرفتن از خودتان استفاده کنید. یکی از معایب این روش هایی که بحث کردیم این است که هیچ کدام از آنها با حضور حضار انجام نمی شود. اگر برنامه ریزی کنید که یک تمرین کامل داشته باشید، چرا از حمایت یکی از اعضای خانواده، یک همکار یا یک دوست استفاده نمی کنید؟ این طوری یک واکنش واقعی دریافت میکنید. همچنین می توانید تماس چشمی را کنترل کنید. وقتی سرتان شلوغ است، این می تواند گاهی چالشی باشد برای تدارک دیدن و برای اینکه دیگران وقت کمک کردن پیدا کنند.
برت دکرا، نویسنده ی کتاب باید باورتان کنند تا به حرف تان گوش دهند، به شیوه ی تازه ای به این مسئله می پردازد. او توصیه می کند شما صورتها را روی یادداشتهای چسبناک بکشید و با حضار کاغذی تمرین کنید. از آنجایی که از اینها پاسخی دریافت نمی کنید بیشتر این طور احساس می شود که گروهی روبه روی شماست. راه دیگر آن است که عکس افراد را از مجلات دربیاورید.

قسمتی از فصل ۱۱ کتاب خودآموز سخنرانی

امتیاز ۵ از ۱ رای

پیشنهاد میکنم این مطالب رو هم بخونید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 + نوزده =

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجتبی شیخ علی است | 1394 طراحی و اجرا : آژانس تبلیغاتی هور

رفتن به بالای صفحه